Hårdonasjon

AV: NFVB 2018-02-15T13:04:49.0000000+00:00

Kreftforeningen ønsker å gjøre alle frisører oppmerksom på at Appollo Hårsenter tar imot langt hår og lager parykker av det.

Du kan donere til ulike diagnosegrupper

Det er mulig å donere hår til parykklaging i Norge. Foreløpig er det bare Apollo Hårsenter som tar imot hår. De har flere salonger rundt om i landet, men de tar også imot i posten.
Skal du sende pr post, det sendes til ditt nærmeste Apollo Hårsenter. Oversikt med adresser finner du HER.    

Det stilles noen krav til håret som skal doneres, så før du klippet av håret du vil donere, du sjekke informasjonen på denne nettsiden.

Håret mottas på hovedkontoret hvor de måler og kvalitetssjekker det, før det sendes til fabrikker i Asia. Håret knyttes til parykker på spesial bestilling, de lages dermed til den enkelte kunde. Etter 2-3 måneder er parykkene ferdige, og sendes tilbake til Norge – og kundene av Apollo Hårsenter. Parykkene selges også til andre diagnosegrupper, ikke utelukkende kreftpasienter.

Ønsker du å kun donere til kreftpasienter? 

Mange donorer legger ved kort og informasjon om hvem de ønsker skal motta håret deres (barn, kreftpasienter og lignende) og så langt det lar seg gjøre, forsøker de å imøtekomme det. Likevel har farge og kvalitet på håret mest å si i en slik prosess. 
Ved ønske om å donere hår som kun skal gå til kreftpasienter kan håret doneres til stiftelser i utlandet. Stiftelsen Pantene Beautiful Lengths i USA er en av disse. De lager parykker til kreftsyke kvinner og gir disse bort gratis. Legger ved informasjon til dem også dersom det er av interesse:
http://pantene.com/en-us/experience-main-section2/beautiful-lengthsMER FAGSTOFF

NFVB klar for Arendalsuka

Politikertopper som Anniken Hauglie (H), Monica Mæ...

Les mer

ÅRETS FRISØR 2019 – REGLEMENTENE ER KLARE!

Da er endelig reglement for foto- og bedriftskateg...

Les mer

Sliter du med GDPR, den nye personvernforordningen...

GDPR er øyeblikkelig her, og alle bedrifter må for...

Les mer

De aller mest fornøyde...

Frisører scorer høyt på trivsel, nå sist dokumente...

Les mer